divendres, 25 d’abril del 2014

Crònica sobre el projecte integrat elèctric

Els alumnes del PQPI-PTT de Sant Celoni, del perfil auxiliar en muntatges d'instal·lacions elèctriques d’aigua i gas, vam realitzar un projecte integrat conjuntament amb l'alumnat del cicle formatiu de grau mitjà d’instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies de l’ Institut Baix Montseny de Sant Celoni.
Aquest projecte es va dividir en dues sessions. 
El passat 4 d'abril de 2014, els alumnes del PTT vam simular en un panell varies línies elèctriques senzilles les quals poden ser trobades normalment ens instal•lacions elèctriques reals. Aquestes línies o fases, estaven constituïdes per:
  • 1 Interruptor (Un punt de llum que s'engega a partir d'un mecanisme o interruptor)
  • 1 Commutat (Un punt de llum que funciona a partir de dos llocs)
  • 1 Creuament (Un punt de llum que funciona a partir de 3 llocs diferents)
  • 2 Endolls.

Un cop realitzat aquest petit projecte, els alumnes del cicle formatiu de grau mig d'electromecànica, van fer un muntatge d'un quadre elèctric de baixa tensió, on es van connectar les línies del nostre projecte als seus magnetotèrmics de manera correcte  tot seguint la REBT (Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió).

La segona part del projecte, realitzada el passat 11 d'abril de 2014, vam mesurar les intensitats segons la variació de punts d'enllumenat encesos, afegint diferents tipus de receptors ( petits electrodomèstics i eines portàtils) connectats als endolls per així conèixer els consums que se’n deriven de cadascun d’ells, aplicant el formulari bàsic elèctric ( potències, voltatges i intensitats).

L’elaboració del panell elèctric s’ha creat amb l’objectiu d’establir un punt de trobada entre la formació professional 1 (PTT) i la formació professional de nivell 2 ( CFGM) tot realitzant una pràctica amb els companys del cicle formatiu de grau mitjà d’instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies de l’ Institut Baix Montseny de Sant Celoni.
L’intercanvi d’informació entre els dos grups ha permés un veritable aprenentatge entre alumnes de formacions professionals de diferent nivell.
Pensem que ha sigut una experiència molt profitosa i enriquidora tant per l’alumnat com el professorat i tenim moltes ganes de repetir!

Així doncs, EL CURS QUE VE MÉS


 Autor: Adrià Pérez Castro

8 comentaris:

  1. Molt bona feina companys,us a costat fer el treball?

    ResponElimina
  2. Que és el que més us a agradat d'aquesta experiència de compartir amb els de cicles formatius de frau mig?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Compartir coneixements amb els altre alumnes de cicles formatius de graus mig.

      Elimina
  3. M'agrada molt, és un treball molt ben fet i molt ben redactat, s'entén molt bé. És difícil fer aquest tipus de projecte?

    ResponElimina
  4. Molt ben redactat, però em podríeu explicar que és el Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió?

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la normativa que es segueix a l'hora de dur a terme activitats elèctriques.

      Elimina
  5. Com que l'heu fet amb els de Grau Mitjà i no sols?

    ResponElimina

Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!