dimarts, 8 d’abril del 2014

Minimització i gestió dels residus: les 4 R's


16 comentaris:

  1. Què faig amb l’oli de cuina brut?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es pot fer sabó, tranquilament, ara mateix no recordo com es feia exactament, pero és pot, i per el que es diu, va molt millor que les marques comercials actuals, abans de llençar-lo per l'aixeta i contaminar rius, mars, i altres.

      Elimina
    2. L'oli de cuina brut, el guardes en un pot i després el pots tirar a uns contanidors especifics per l'oli o bé el portes a la deixalleria.

      Elimina
    3. L'oli de la cuina esta cremat, per tant ja no es por reutilitzar, però aquest no és motiu de llençar-lo per la pica. Hauríem de guardar-lo tot, en una ampolla de 5 litres i un cop plena, portar-la a la deixalleria del poble.

      Elimina
  2. 2. Què són les bosses compostables?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són les bosses que estan fetes de midó de blat de moro o fècula de patata, entre d'altres. El més important d'aquestes bosses és que es desfan soles al llarg del temps, o a l’estar a terra.

      Elimina
    2. És un procés de reciclatge de la fracció orgànica (restes de menjar o aliments) dels residus sòlids domèstics.

      Elimina
    3. Les bosses compostables estan fetes de materials 100% compostables (midó de blat de moro o fècula de patata, entre d'altres) i, per tant, no són de plàstic i no és contamina tant.

      Elimina
    4. Un procés compostable, vol dir que aquest material es degrada produint diòxid de carboni, aigua, compostos inorgànics i biomassa , sense deixar residus tòxics visibles o distingibles.

      Elimina
  3. 3. On puc portar les joguines que no faig servir?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alguns ajuntaments fan una recollida de joguines, hi ha alguns punts per a deixar les joguines posts pel poble, o també pots anar a l’ajuntament del poble i deixar-ho allà.

      Elimina
    2. Si estan en bon estat les pots donar a alguna persona que les necessiti. Si les joguines estan en mal estat les llences, cal separar-ne els diferents materials(plàstic, paper, components elèctrics i electrònics, etc.) i portar-los a la Deixalleria.

      Elimina
    3. Es poden portar al acostat de l'esglèsia no se com es diu aquell lloc, però se que allà es fan recollida de roba i de joguines... menys el menjar.

      Elimina
  4. 4. Que és la norma de les 3 R i en quin ordre van?

    ResponElimina

Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!