dimarts, 7 d’abril del 2015

Hipermercat Esclat: Tasques de la secció de basar.

Durant un mes i mig, vàrem anar cada dimecres a Hipermercat Esclat a aprendre com es treballava en les diferents seccions d'aquest supermercat. El meu  projecte tracta sobre les tasques bàsiques del personal de basar.

Una de les tasques més importants que ha de fer el personal d'aquesta secció és mirar si els productes que arriben al magatzem en els palers estan correctes (que no en faltin ni en sobrin).

Per comprovar les mercaderies utilitzen una eina que s'anomena datalògic (és una màquina que llegeix el codi de barres de l'etiqueta i aleshores et mostra el nom i nombre de productes que hi ha d'aquell paler).
Un cop s’ha mirat si les mercaderies són les correctes es poden fer dues coses, o bé es guarden al magatzem perquè aquell producte ja està reposat a la botiga o es fa Picking (obrim un paler amb,  per exemple 20 caixes de cereals i n'agafem només 5 perquè són les que necessitem per reposar).







El personal de la secció basar, tenen també la feina de reposició de productes, la secció de basar és la més gran del Esclat,  per tant, és la que més s’ha de fer reposició. Reposar vol dir, omplir els forats amb el producte que falta.




La tasca de frontejar productes també la fan els de basar. Frontejar vol dir, posar enfront el producte amb la data de caducitat més antiga. Per fer-ho el que primer es fa és mirar la data de caducitat que hi ha en l'etiqueta de la mercaderia, aleshores es col·loca el producte més nou a darrera i el més vell es desplaça a davant perquè el client tingui més a mà el producte amb més antiguitat i garantir que el lineal sempre té productes frescos.

Quan troben un producte malmès o l'envàs està en mal estat es porta al magatzem a la zona de mermes, i amb allò es poden fer dues coses: despositar-ho a les escombraries si està fet malbé o donar-ho a Càritas perquè el producte és bo però l'envàs està una mica atropellat.

    



Una altre tasca que duen a terme el personal d’aquella secció és la fabricació de cartells publicitaris, els cartells els fan amb ordinador i un cop s’han imprès, amb la guillotina es tallen perquè quedin bé. Hi ha diferents mides de paper, el que es sol fer servir i el que més veiem és el DINA-3










Com ho he fet?
Primer, vaig haver de pensar quina secció o tasca de l’ Esclat m’havia agradat més i vaig triar basar perquè va ser la secció on hem vaig sentir més còmode i tranquil. Vaig pensar l’estructura que tindria el treball, el lloc on posaria les fotografies i sobretot, quines fotografies havia de posar. He demanat ajuda a l'Ester i he revisat fotografies d'altres promocions, al final he escollit dues d'aquest any i dues de cursos anteriors. 

Autor: Isaac Erra Puigví

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!