La quantitat de greix influeix en la coloració dels peixos.

El peix blanc, en la imatge podem veure un bacallà, es un tipus de peix amb relatiu poc greix a la musculatura. El nom "blanc" se li ha donat popularment perquè la majoria de peixos amb poc greix tenen la carn més clara que els dits peixos blaus, ja que el greix influeix a la seva coloració. La quantitat relativa de greix als músculs d'un peix és blanc d’aproximadament d'un 0,4% al 5% en massa. El peix blanc té menys greix perquè sol viure al fons del mar i és més sedentari que el blau, però no és menys valuós nutricionalment.
El concepte de peix blau, en la imatge podem veure una tonyina, al·ludeix essencialment a la proporció de greix en els músculs del peix. El peix blau és un grup de peixos que conté d'un 5% a un 11%. Cal tenir en compte que la quantitat de greix als peixos sol ser més gran a l'estiu i a principis de tardor, tot i que també depèn de l'edat de l'exemplar, de la seva grandària, de l'època de l'any en què ha estat capturat i de la temperatura de l'aigua.
Una de les raons d'anomenar-se peixos blaus és la coloració externa blava. Aquesta coloració els fa invisibles als depredadors. Com a norma general, el peix blau neda a prop de la superfície mentre que el blanc ho fa en aigües properes al fons.
Com ho he fet?
En primer lloc per fer aquest mini-projecte vaig decidir sobre el tema que volia explicar, una vegada vaig saber de que faria el treball, vaig buscar la informació a viquipèdia:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Peix_blau http://ca.wikipedia.org/wiki/Peix_blanc
i les imatge a Google. Finalment, amb tota la informació, vaig començar a fer el treball, tot seguint les orientacions de com fer un miniprojecte per publicar en el bloc.
Autora: Rocío Valiente Calomarde
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!