dimarts, 7 d’abril del 2015

Hipermercat Esclat: tipus de peix

El passat 4 de febrer vaig estar en la secció de peixateria de l'establiment Hipermercat Esclat de Sant Celoni. Una de les coses que vaig aprendre és que hi ha dos tipus de peixos, el peix blanc i el blau, i ara a continuació us ho explicaré:

La quantitat de greix influeix en la coloració dels peixos. 


El peix blanc, en la imatge podem veure un bacallà, es un tipus de peix amb relatiu poc greix a la musculatura. El nom "blanc" se li ha donat popularment perquè la majoria de peixos amb poc greix tenen la carn més clara que els dits peixos blaus, ja que el greix influeix a la seva coloració. La quantitat relativa de greix als músculs d'un peix és blanc  d’aproximadament d'un 0,4% al 5% en massa. El peix blanc té menys greix perquè sol viure al fons del mar i és més sedentari que el blau, però no és menys valuós nutricionalment.





El concepte de peix blau, en la imatge podem veure una tonyina,  al·ludeix essencialment a la proporció de greix en els músculs del peix. El peix blau és un grup de peixos que conté d'un 5% a un 11%. Cal tenir en compte que la quantitat de greix als peixos sol ser més gran a l'estiu i a principis de tardor, tot i que també depèn de l'edat de l'exemplar, de la seva grandària, de l'època de l'any en què ha estat capturat i de la temperatura de l'aigua. 
Una de les raons d'anomenar-se peixos blaus  és la coloració externa blava. Aquesta coloració els fa invisibles als depredadors. Com a norma general, el peix blau neda a prop de la superfície mentre que el blanc ho fa en aigües properes al fons.

Com ho he fet?

En primer lloc per fer aquest mini-projecte vaig decidir sobre el tema que volia explicar, una vegada vaig saber de que faria el treball, vaig buscar la informació a viquipèdia:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Peix_blau http://ca.wikipedia.org/wiki/Peix_blanc
i les imatge a Google. Finalment, amb tota la informació, vaig començar a fer el treball, tot seguint les orientacions de com fer un miniprojecte per publicar en el bloc. 

Autora: Rocío Valiente Calomarde

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!