dilluns, 17 de març del 2014

Com retolar nombres i lletres?

El primer dia de formació a Hipermercat Esclat ens va  tocar a l'Ariana i a mi a la secció de fruiteria.
Laura, encarregada de la secció, ens va explicar i ensenyar com retolar nombres i lletres. Quan va acabar d'explicar-nos-ho, ens ho va deixar provar. Mentre retolàvem,  amb un retoladors permanents, miràvem un cartell que ens servia de guia.
Els permanents que vam utilitzem per retolar tenien  la punta quadrada i per retolar utilitzem la part més ample de la punta perquè les lletres i els nombres quedin amples i nets. Utilitzem el color negre per l'ombra i el color vermell per escriure.
Cada nombre o lletra te a dins  fletxes i nombres petits que serveix per saber i  recordar per quina part has de començar i per on has de començar. Per exemple fixeu-vos en els nombres de la imatge següent i veureu que hi han fletxes totes van cap avall i això vol dir que sempre va de dalt a baix, mai a l'inrevés, i el nombres petits que hi ha dins significa quina línia s'ha de fer primer i quines després. 
Després la Laura ens ha explicat com retolar les ombres a les lletres de l'abecedari.

Amb l'ajuda de l'experta Rosa Canaleta a l'aula del PTT hem practicat molt més!! Aquí us mostro la "xuleta" de treball amb ombres.
A continuació...una experiència pràctica


Com he fet el mini projecte? 
Per fer el miniprojecte, primer de tot, vaig començar a pensar en l'explicació de com es retola, que ens havia fet la Laura. Després vaig estar pensant en com organitzar el meu treball perquè quedi ben fet, ordenat i ben redactat, i a continuació vaig començar a practicar a fer lletres i ombres perquè em sortís bé quan gravés el vídeo. 
Per fer el vídeo, li vaig demanar el meu germà que em gravés, mentre jo estava explicant, retolant.
Després  vaig passar tota l'explicació: portada, introducció, text i imatges en un document word. I al final de tot, vaig guardar el meu treball i el vídeo que vaig fer i li vaig enviar a l'Ester per correu.

Autora: Sahla Maghnouj

5 comentaris:

  1. Moltes felicitats!! Un treball molt complert amb diversitat de recursos. Ets una campeona!! El video s'està en procés de transformació..demà més!!

    ResponElimina
  2. M' encanta el video i la explicació de la retolació

    ResponElimina
  3. Molt bon miniprojecte, és molt original la idea del vídeo i m'ha agradat molt i està molt ben explicat. S'entén molt bé.

    ResponElimina
  4. M'agrada't molt el teu projecte, està molt ben organitzat i molt original la idea del video.

    ResponElimina
  5. Molt ben explicat Sahla, la idea del video és molt divertida i original, m'ha agradat molt!

    ResponElimina

Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!