divendres, 14 de març del 2014

L'etiquetatge en els lineals

Durant l'estada en formació a Hipermercat Esclat vam aprendre la importància de l'etiquetatge dels productes... més que el PREU!!

L'etiquetatge dels productes és una feina molt complexa, va més enllà de posar un preu per a que el client sàpiga el que val. Ens informa de moltes coses, per això hem d'anar molt amb compte durant tot el procés: Treure l'etiqueta per l'ordinador, posar-la en el seu lloc, verificar i actualitzar la informació periòdicament, conservar-la en bon estat, retirar-la quan cal i tornar-la a col·locar.
Les etiquetes són sempre reposades pels treballadors de cada secció. Es col·loquen, generalment, en els frontals dels lineals on es troba el producte. Entre la guia i el plàstic que la protegeix.
Es demanen i s'imprimeixes a caixa central sobre un paper ‘’especial’’ que està adaptat a les etiquetes i ens permet alhora retallar-les més fàcilment amb la mà, perquè no s’esparraquin. La màquina d'imprimir no es especial, es fa amb la impressora. En canvi, per saber els estocs que queden de cada producte, s'utilitza una màquina anomenada Datalogic. Quan escanegem el codi del producte, entre altres coses, ens indica quan producte hi ha en el lineal..., quan en el magatzem... i així poder prendre decisions per a "reposar" o demanar al proveïdor.. 
Les parts de l’etiqueta són les següents: 
  • Preu del Producte: El cost que té el producte.
  • Nom i/o Descripció del Producte: El nom del producte. Si té alguna peculiaritat, s’afegeix. (Exemple: Xocolata. = Xocolata Blanca Bon Preu)
  • Pes i Embalatge del Producte: El pes del producte, i com està embalat (Pot, Embassat al buit, ...)
  • Ubicació del producte: On es troba el producte, a quin lineal, a quina part del lineal, ...
  • Agrupació del Producte: Lot del producte, on està agrupat, amb quins productes, ...
  • Preu per Kilogram: El preu per KG del producte.
  • Codi Intern: El codi amb el que l’empresa reconeix aquest producte.
  • Estat Producte: Si es nou, que en tot cas sortiria una A, si ha modificat el preu, que seria una M i si el producte no es tornarà a reposar i es retirarà, que seria una B.
Com he fet el miniprojecte?
Per fer aquest el miniprojecte he utilitzat varis recursos, com son: les explicacions de les treballadores,  la llibreta dels apunts d’Hipermercat Esclat, les etiquetes que ens van donar i el dossier de MPA (Manipulació de Productes Alimentaris) del PTT.
Vaig organitzar la informació segons el guió de treball per fer el miniprojecte, primer en brut i després a net. La imatge de l'etiqueta amb les seves parts és el resultat de: fotografiar l'etiqueta, enviar-me-la per correu, obrir-la en l'ordinador i  retocar-la amb un programa online  anomenat Picmonkey
En un primer moment, volia fer un vídeo explicant les parts de l'etiqueta, però per manca de temps, vaig decidir fer una entrada amb imatges i text.

Autor: Manuel Morón Alpuente

10 comentaris:

  1. Molt i molt bé!! Treball molt ben organitzat. Ric en detalls. Molt bon ús de les TIC.

    ResponElimina
  2. M’agrada molt el teu mini projecte Manu, s’enten bé i està ben fet.

    ResponElimina
  3. És un treball molt complert i està ben redactat, amb tots els detalls suficients.

    ResponElimina
  4. Molt bo, està molt ben redactat i amb molta informació. S'entén molt bé i la idea de la foto de l'etiqueta està molt ben feta.

    ResponElimina
  5. Molt bé Manuel s'ha entès molt bé l 'explicació

    ResponElimina
  6. Està molt bé redactat i amb molta informació, Et felicito.

    ResponElimina
  7. M’agrada molt el teu mini projecte,s’entén molt bé i està molt ben coordinada la informació!!.

    ResponElimina
  8. Manuel, esta perfecte. La fotografía amb aquests efectes queda molt bé!! Et felicito

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies a tots companys! Vosaltres també heu treballat molt bé en els vostres Mini-Projectes!

    ResponElimina

Una bona escriptura ajuda a una bona comprensió del que voleu compartir!!!